نشست خبری سومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی برگزار شد
نشست خبری سومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی با حضور مسئولین برگزاری کنفرانس و جمعی از اصحاب رسانه
در ابتدای این نشست، دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو، رییس دانشگاه علم و فرهنگ و ریاست سومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی گفت: دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان یکی از دانشگاه های نسل سوم، در کنار فعالیت های آموزشی، به مسائل روز جامعه توجه ویژه ای دارد؛ به ویژه مسائلی که به توسعه کسب و کار و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه کمک می کند.
دکتر ایمانی خاطر نشان کرد: ما خوشبختانه از نگاه آموزش عالی به عنوان یک دانشگاه موفق شناخته می شویم؛ دانشگاهی که نزدیک به 70 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه بیکار نمانده و با برنامه هایی که در طول تحصیل دارند، جذب بازار کار می شوند.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ افزود: در همین راستا، انتخاب موضوعاتی که بتواند اندیشمندان حوزه های ذی ربط را دور هم جمع کند، چه داخلی و خارجی، در قالب همایش ها و کنفرانس ها مدنظر قرار دارد. سال گذشته 5 همایش بزرگ ملی و بین المللی در این دانشگاه برگزار شدند که اساتید داخلی و خارجی در آن شرکت کردند و نتایج آنها برای دستگاه های ذی ربط قابل استفاده بود که از آن جمله می توان به همایش بین المللی گردشگری و معنویت اشاره کرد.
وی افزود: دو سال قبل که پرداختن به حوزه وب مطرح شد، این موضوع نسبتا موضوع جدیدی بود. اولین دوره خوشبختانه با موفقیت برگزار شد و توفقیات دوره اول باعث شد که دانشگاه به این سمت تشویق شود که دوره های بعدی را نیز برگزار کند. این علاقه مندی باعث که امسال سومین دوره را برگزار کنیم.
به گفته دکترایمانی در حوزه مهم وب، کارهای علمی و پژوهشی مناسبی انجام نشده است و یکی از مشکلات موجود، عدم توجه از منظر علمی و پژوهشی به این حوزه است. وی افزود: در دنیا کارهای خوبی انجام می دهند، ولی در کشور ما از نگاه علمی و پژوهشی کمتر به این موضوع پرداخته شده است.
رییس سومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی تأکید کرد: فلسفه اصلی برگزاری این همایش، نگاه علمی و پژوهشی به حوزه وب، کشف ابعاد ناشناخته وب و آشنایی بیشتر با شاخه های مختلف آن که استفاده از وب را تسهیل کند و آوردن این توانمندی در محیط های علمی است. اساتید خارجی بسیار علاقه مند حضور در این کنفرانس بودند و در سومین کنفرانس بین المللی وب پژوهشی، از 10 کشور مختلف مقاله دریافت کرده ایم.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ خاطر نشان کرد: برای اینکه بتوانیم فاصله بین محیط علمی و محیط کاری وب نداشته باشیم، امسال نمایشگاه کسب و کارهای موفق در حوزه وب در کنار کنفرانس برگزار می کنیم و اساتید و شرکت ها در یک محیط مشترک قرار بگیرند و میهمانان خارجی نیز در جریان پیشرفت های کشور ما قرار بگیرند.
دکتر ایمانی گفت: همه این اتفاقات در سالی که به نام "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" نامگذاری شده است، صورت می گیرد. حوزه وب بشدت در همه جای دنیا درحال پیشرفت است و ما نیز باید مانند کشورهای دیگر از توانمندی وب استفاده کنیم و این کنفرانس با شعار امسال تناسب دارد.
وی همچنین تأکید کرد: در آینده نزدیک، اولین پارک علم و فناوری های نرم و هویت ساز کشور در دانشگاه علم و فرهنگ تأسیس خواهد شد که مجموعه این مباحث در آن پارک شکل گرفته و تبدیل به کار و اشتغال و شرکت های دانش بنیان خواهد شد.
در ادامه، دکتر محمدجواد کارگر، دبیرعلمی سومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی نکاتی را در مورد این کنفرانس بیان کرد.
دکتر کارگر گفت: قبلا کارهای تحقیقاتی که در حوزه وب صورت می گرفت، بیشتر تحت نام رشته کامپیوتر و حوزه IT بود. بحثی که ما داشتیم این بود که حوزه وب صرفا یک حوزه کامپیوتری نیست؛ ما بدنبال بیان این موضوع هستیم که بحث وب یک موضوع بین رشته ای و چند رشته ای است و خوشبختانه موفق شدیم در سال سوم برگزاری کنفرانس، این موضوع را به خوبی نشان دهیم. |
وی افزود: امسال در حوزه های مختلف و رشته های مختلف مقاله دریافت کرده ایم. در سومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی 14 محور تعریف شده است که هر کدام از این محورها مربوط به یک رشته خاص است؛ از رشته هنر تا علوم انسانی در حوزه های مختلف توانسته ایم مقاله دریافت کنیم. به عنوان مثال، طراحی وب مانند دیزاین یک ساختمان است که مقوله هنری محسوب می شود یا شبکه های اجتماعی از یک بعد فنی هستند، از یک بعد دیگر ریاضی و از بعد دیگر دارای ابعاد روانشناسی هستند.
دبیر علمی سومین کنفرانس وب پژوهی افزود: وب موضوع بسیار مهم است و هیچ کسب و کاری نیست که به سمت وب حرکت نکند؛ به خصوص در کشور ما که به صورت جهشی به سمت فناوری اطلاعات درحال حرکت است، تمایل به سمت حوزه وب بسیار زیاد است. رفتار کاربران اغلب هیجانی است و از همین رو، همه اینها نیاز به کارهای تحقیقاتی و پژوهشی از بعد فنی، بعد جامعه شناسی و سایر موارد دارد. یکی از امتیازاتی که کنفرانس وب پژوهی موفق به کسب آن شده است، که یکی از معیارهای ارزیابی کنفرانس ها محسوب می شود، بحث نمایه سازی است. نمایه IEEE (معروفترین نمایه در حوزه برق، کامپیوتر و مخابرات) در سال دوم و سوم اخذ شده که نشان می دهد کنفرانس از لحاظ کیفی رشد خود را داشته است.
دکتر کارگر خاطر نشان کرد: بحث وب پژوهی در قاره آسیا کار نشده است و نمونه آن در قاره آسیا نبوده است، اما در قاره اروپا روی این موضوع کار شده است. از همین رو، موفق شدیم از 10 کشور جهان از جمله برزیل، فرانسه، مالزی، هند و عمان مقاله دریافت کنیم.
وی درخصوص توزیع مقالات خاطر نشان کرد: از دانشگاه های طراز اول کشور مقاله دریافت کرده ایم. از 149 مقاله دریافتی، 50 مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده اند و 8 کارگاه آموزشی نیز در نظر گرفته شده است. 3 سخنران کلیدی از اتحادیه اروپا -پروفسور فرانک فان هارملن، استاد دانشگاه علوم کامپیوتر دانشگاه Vrije (هلند)، دکتر جورج گاتلاب، استاد دانشگاه آکسفورد (انگلستان) و پروفسور گابریلا پاسی، استاد دانشگاه میلان (ایتالیا) - دعوت شده اند که هرسه پروژه های بزرگی در سطح قاره اروپا برگزار کرده اند و قرار است که در این کنفرانس، در مورد آخرین پروژه های خود صحبت کنند.
به گفته دکتر کارگر، "آینده وب" جلسه ویژه ای است که به صورت میزگرد با حضور سخنرانان کلیدی و 2 استاد از دانشگاه های کشور به عنوان اساتید منتخب برگزار خواهد شد و آینده وب در حوزه های مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرد. همچنین امسال در راستای گسترش فعالیت های کنفرانس بخش نمایشگاه کسب و کارهای موفق در حوزه وب نیز از تاریخ 29 تا 31 فروردین برگزار می شود. سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی به عنوان ستاد برگزاری این نمایشگاه فعالیت می کند.